Šošovica s cibuľou a paradajkami

Anastasia 17. októbra 2016 K receptu

Vynikajúca alternatívna príloha, ktorá sa smelo hlási k nezávislému jedlu. A dobrý dôvod pripomenúť si mnohými zabudnutú šošovicu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 1098,86 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 47,74 g/37,52 g/128,63PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneObčerstvenieHlavný chodŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 polievková lyžica. šošovica 1 veľká cibuľa 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej pol plechovky paradajok vo vlastnej šťave bez šupky a semien 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot 1 lyžička. hnedý cukor soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti 2 zelené cibuľky niekoľko vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate alebo koriandra Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie. Umyte šošovicu, pridajte vodu, dajte na oheň a varte do mäkka, 20-25 minút. Hotová šošovica by mala byť mäkká, ale zrná by si mali zachovať svoj tvar.

Krok 2

Medzitým nakrájajte cibuľu na tenké pol krúžky alebo štvrtiny.

Krok 3

V malej panvici zohrejte rastlinný olej. Cibuľu varte so štipkou soli na miernom ohni za častého miešania do mäkka, asi 5 minút, pridajte cukor, polovicu octu a dve polievkové lyžice. l. voda. Varte ďalších 5 minút (do hlbokej zlatohnedej).

Krok 4

Hotovú šošovicu vložte do cedníka.

Krok 5

Vložte šošovicu do panvice s cibuľou. Pridajte paradajky a zvyšný ocot, soľ a korenie a povarte tri minúty.

Krok 6

Jemne nakrájajte zelenú cibuľu a koriander.

Krok 7

Pridajte zeleninu k šošovici, varte ďalšiu minútu a odstráňte z tepla. Môžeme podávať ako prílohu k akýmkoľvek jedlám z mäsa alebo hydiny.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Najlepšie je vziať malú čiernu šošovicu: najlepšie drží tvar. V tomto jedle by sa obilnina nemala zmeniť na pyré.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik