Náčelníci 29. júna 2017 K receptu
Tento recept na tacos z jahňacieho ramena je presne taký, ako ho vyrábajú mexické mamičky v mexických kuchyniach. Šéfkuchár petrohradskej reštaurácie Smoke BBQ Alexey Kanevsky ho má veľmi rád pre jeho jednoduchosť a veľkorysosť.
zložitosť: priemer Porcie: 4 Pridať. čas: 3 hodinyVareniePraženieChladenieDusenie, chradnutieObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpaprika – 10 gPre lopatku:jahňacie pliecko – 200 g sójovej omáčky – 20 g koriandra – 1 g škorice – 1 tyčinka badiánu – 1 hviezdicová paprika – 1 g vody – 1 lNa servírovanie jedla:placky na tacos – 2 ks syrová omáčka – 10 glóbusov – ¼ dielu citróna – ¼ dielu koriandra – 3 gNa omáčku PICO DE GALLO:paradajka – 10 g červená cibuľa – 10 g cesnak – 1 g koriandra – 2 g chilli papričky – 1 g citrónovej šťavy – 5 gNa avokádovú omáčku:avokádo – 1 ks limetka – 1 ks čili paprička – 1 g cesnak – 1 červená cibuľa – 5 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahňacie pliecko skombinujte so všetkými ingredienciami a varte na miernom ohni až do úplného uvarenia, kým sa mäso nerozpadne na vlákna. Necháme vo vývare vychladnúť na izbovú teplotu, aspoň 3-4 hodiny, aby bolo mäso dobre namočené.
Krok 2
Vyberte mäso a natrhajte ho na vlákna, pridajte trochu vývaru pre šťavnatosť.
Krok 3
Na avokádovú omáčku: cibuľu a papriku nakrájame na malé kocky, všetky ostatné suroviny rozdrvíme v mažiari. Pripojte všetko. Podľa chuti dosolíme.
Krok 4
Na omáčku pico de gallo: všetky ingrediencie nakrájajte na malé kocky a spojte. Nechajte v chladničke aspoň 3 hodiny.
Krok 5
Príprava pokrmu: žemľový chlieb osušte na panvici alebo grile, pridajte jahňacie mäso, avokádovú omáčku a salsu. Ozdobte syrovou omáčkou a lístkami koriandra. Podávajte oddelene kolieska citróna a limetky.
MIMOchodom
Recept poskytol Alexey Kanevsky, šéfkuchár reštaurácie Smoke BBQ.