Ako variť klobásy

Ako variť klobásy

Ako variť klobásy

Ako variť klobásy? Čo je toto za otázku! Elementárne, hovoríte, a my úplne súhlasíme. No ako sa ukázalo, v tejto obyčajnej kulinárskej akcii sa dajú nájsť aj všelijaké triky, ktorým sa treba venovať podrobnejšie. Začnime. Začínajúci kuchári, držte sa obrazoviek gadgetov a počítačov.

Ako variť klobásyO čom budeme hovoriť v článku:Koľko variť párky na kusy Rozmrazovať alebo nerozmrazovať párky pred varením odstrániť obal a fóliu Ako správne variť párky? Ako zlepšiť varené klobásy Dvojstupňové varenie klobás?

Hlavným problémom, ktorý na vás zákerne čaká vedľa hrnca na varenie klobás, je prasknutý obal a nezáživná suchá náplň klobás. Samozrejme, sú aj horšie príbehy, keď ste sa rozptýlili, voda sa vyvarila a zostali ste nielen bez jedla, ale aj bez kuchynského náčinia. Preto sa budeme pohybovať krok za krokom, krok za krokom a stále správne varíme klobásy.

Koľko párkov variť na kusy

Najprv sa rozhodneme o počte párkov. Odporúčame uvariť aspoň 4 kusy. Toto množstvo sa perfektne zmestí do stredne veľkého kastróla a 4 párky vystačia na sendvič alebo šalát na 2 porcie. Aj keď si uvaríte párky pre seba, uvarte si 4 kusy – čo sa nezje hneď, môžete neskôr použiť na praženicu alebo omeletu.

Rozmrazovať alebo nerozmrazovať klobásy pred varením

Ak boli klobásy zmrazené, presuňte ich rovno z mrazničky na panvicu.

Na odstránenie alebo neodstránenie obalu a fólie pred varením párkov

Nie je potrebné odstraňovať prirodzenú škrupinu. Aby vám nepraskol, niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou. V prípade potreby odstráňte umelé črevo (fóliu) opláchnutím klobásy pod tečúcou vodou. Alebo varte vo filme, potom opláchnite studenou vodou a vyberte.

Do akej vody by mali byť klobásy ponorené na varenie?

Klobásky dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Mala by úplne zakryť klobásy a mala by byť 2 cm nad ich úrovňou. Údeniny nikdy nevkladajte do vriacej tekutiny – obal určite praskne!

Ako správne variť klobásy

Položte panvicu s párkami na sporák a na miernom ohni priveďte do varu. Varte po uvarení 57 minút, ak boli klobásy predtým zmrazené. Ak je čerstvé, po začiatku varu doslova 10Odstráňte z tepla na 20 sekúnd.

Nenechávajte párky po uvarení vo vode. Buď ich vyberte vidličkou, alebo ešte lepšie sceďte.

Uvarené, jemné a hlavne celé párky sú hotové. čo bude ďalej?

Ako vylepšiť varené klobásy

Stáva sa, že bez ohľadu na vaše zručnosti a úsilie sa varené klobásy po pomerne krátkom čase scvrknú a pokrčia. Nevyzerá to veľmi chutne a medzi jedlíkmi vyvoláva veľa otázok. Preto vám odporúčame pripraviť ich v dvoch fázach. Táto metóda by vás nemala sklamať.

Dvojstupňové varenie klobásy

Prvý krok sme už urobili – uvarili sme klobásy, ako je opísané vyššie. Sú nežné, celé, ale nenápadné – samozrejme, pokiaľ ich výrobca netónuje. Prírodné varené klobásy majú zvyčajne neopísateľnú sivastú farbu. Urobme ich farebnejšie a prehľadnejšie podľa chuti.

Za týmto účelom odsajte prebytočnú vlhkosť papierovou utierkou. A najlepšie je párky nakrájať na polovicu po celej dĺžke. Panvicu namažte malým množstvom rastlinného oleja a zohrejte ju. Presuňte klobásy na panvicu a doslova 20Dajte im teplo na 30 sekúnd z každej strany – smažte. Keďže sú už uvarené, klobáskam treba dodať len farbu a opekanú chuť. Nevysušujte ich!

A keď sú dozlatista opečené, opečené a vo vnútri jemné, hotové, potom možno budete ľutovať, že boli len 4!

Alternatívny spôsob varenia klobás

Chuť produktu možno zmeniť a vylepšiť nielen zvýšením zložitosti technológie varenia, ale aj zmenou varnej tekutiny. Do vody vložíme suché hríby alebo opraženú cibuľku – klobásky sa naplnia ich chuťou a vôňou.

Alebo uvarte párky v pive! Vložte ich do opojného nápoja a na strednom ohni priveďte do varu. Znížte teplotu a dusíme klobásy 1520 minút. Mimochodom, samozrejme, nie všetky klobásy sa dajú variť v pive. Nemecké sú na to vhodné napríklad k hotdogom.

Chlebíky, toasty a chlebíčky pripravujte s varenými alebo varenými opečenými párkami, podávajte so zeleninou, ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou. A nech vám chutí!

Klobásy a zemiaky
Klobásy a zemiaky

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #ako variť #Olga Zakharova #klobásy #varenieSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik