Nikto neochutnal nič chutnejšie: Robím domáci kečup s tajnou ingredienciou – susedia čakajú v rade na recept
Recept na domáci kečup
Omáčky nie je nutné kupovať v obchodoch. Napríklad kečup sa dá vyrobiť doma. Chuť a kvalita zaručená.
Ingrediencie:
- Paradajky – 3 kg;
- jablká – 0,5 kg;
- cibuľa – 0,25 kg;
- soľ – 1,5 lyžice. 1;
- cukor – 1,5 šálky;
- jablčný ocot – 50 g;
- červená paprika, mleté čierne korenie – podľa chuti.
Odkaz. Jablká sú bohaté na rozpustnú vlákninu, ktorá pomáha znižovať hladinu „zlého“ cholesterolu a zabraňuje upchávaniu ciev.
Príprava:
- Všetky suroviny nasekáme podľa potreby a varíme, kým cibuľa nezmäkne.
- Zeleninu a jablká pomelieme pomocou mixéra a varíme do požadovanej hustoty (v priemere 50 minút).
- Pred koncom varenia pridajte soľ, cukor, nezabudnite miešať, aby sa nepripálili, korenie a ocot.
- Odstráňte z tepla, nalejte do pohárov a uzavrite.
Dobrú chuť!
Predtým sme napísali, ako pripraviť omáčku Tkemali v gruzínskom štýle.