Nikto neochutnal nič chutnejšie: Robím domáci kečup s tajnou ingredienciou – susedia čakajú v rade na recept

Nikto neochutnal nič chutnejšie: Robím domáci kečup s tajnou ingredienciou – susedia čakajú v rade na recept

Recept na domáci kečup

Omáčky nie je nutné kupovať v obchodoch. Napríklad kečup sa dá vyrobiť doma. Chuť a kvalita zaručená.

Ingrediencie:

  • Paradajky – 3 kg;
  • jablká – 0,5 kg;
  • cibuľa – 0,25 kg;
  • soľ – 1,5 lyžice. 1;
  • cukor – 1,5 šálky;
  • jablčný ocot – 50 g;
  • červená paprika, mleté ​​čierne korenie – podľa chuti.

Odkaz. Jablká sú bohaté na rozpustnú vlákninu, ktorá pomáha znižovať hladinu „zlého“ cholesterolu a zabraňuje upchávaniu ciev.

Príprava:

  1. Všetky suroviny nasekáme podľa potreby a varíme, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Zeleninu a jablká pomelieme pomocou mixéra a varíme do požadovanej hustoty (v priemere 50 minút).
  3. Pred koncom varenia pridajte soľ, cukor, nezabudnite miešať, aby sa nepripálili, korenie a ocot.
  4. Odstráňte z tepla, nalejte do pohárov a uzavrite.

Dobrú chuť!

Predtým sme napísali, ako pripraviť omáčku Tkemali v gruzínskom štýle.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik