Mandarínkový džem so šupkou

Mandarínkový džem so šupkou

Mandarínkový džem so šupkou K receptu

Keď robíte džem z lúpaných mandarínok, získate všetky výhody malého šafranové mliečne čiapky»: šťavnatosť a sladkosť rezov, bláznivá aróma kôry s miernou horkosťou, ktorá dodáva svetlému dezertu zvláštne čaro. Hlavná vec je nezabudnúť na dôkladné umytie mandarínok kefou, aby ste odstránili tenkú vrstvu vosku, ktorá pokrýva citrusové plody. Používa sa na ošetrenie ovocia na konzerváciu, krásny vzhľad a na prevenciu plesní počas prepravy a skladovania.

zložitosť: ľahko Kalórie: 3980,33 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 8 hodín Použité: 0,01 g/0,00 g/997,08VarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg mandarínok bez semien a s priliehavou šupkou 1 kg cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mandarínkový džem sa varí so šupkou, preto mandarínky umyte kefou a dôkladne odstráňte vosk, ktorý sa na ne nanáša, aby sa lepšie uchovali. Mandarínky osušte uterákom.

Krok 2

Sirup uvaríme z cukru a 100 ml vody, privedieme do varu a varíme 10 minút.

Krok 3

Mandarínky nakrájame na tenké (2-3 mm) kolieska. Opatrne vložte guličky mandarínky do sirupu.

Krok 4

Priveďte do varu na vysokej teplote, znížte teplotu na nízku a varte 3 minúty, ak sa vytvorí pena, odstráňte ju. Odstráňte z tepla a chladte 2 hodiny.

Krok 5

Opakujte privedenie do varu na vysokej teplote, varenie po dobu troch minút a ochladzovanie po dobu 2 hodín ešte 3 krát. Nalejte džem do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik