K receptu
Ľahký zeleninový kastról s tvarohovou plnkou sa môže stať jedným z vašich obľúbených rýchlych jedál. Jednoduchá príprava, chutné na jedenie!
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 15 minPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍstredná cuketa 1 ks cibuľa 2 ks strúčik cesnaku 2 ks tvaroh 200 ks rastlinný olej na vymastenie formy 40 g soľ, suché korenie – syr 80-100 g. a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia a zeleninu umyjeme, ošúpeme cibuľu, cesnak a cuketu.
Krok 2
Cuketu, cibuľu a paradajky nakrájame na tenké plátky – 2-3 mm.
Krok 3
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Krok 4
Tvaroh, vajcia a cesnak pretretý lisom dáme do misky, podľa chuti dosolíme.
Krok 5
Všetky ingrediencie na náplň vymiešame do hladka.
Krok 6
Formu vymastite rastlinným olejom a vložte polovicu cukety na vrch.
Krok 7
Potom poukladajte paradajky, navrch vrstvu plnky, potom zvyšok cukety.
Krok 8
Na cuketu položíme vrstvu plnky, posypeme cibuľou zmiešanou s korením.
Krok 9
Kastról posypeme strúhaným syrom a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút do zlatista.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak sa vám zdá plnka hustá, môžete pridať 2-3 lyžice mlieka. Nie je potrebné soliť cuketu, aby nedávali šťavu, je lepšie pridať soľ do náplne.
UŽITOČNÉ RADY
Zeleninu treba nakrájať čo najtenšie, aby sa dobre upiekla.