Šalát Naša záhrada
K receptu
Zeleninový „šalát“ stočený do pohárov so zelenými paradajkami, uhorkami, sladkou paprikou, kapustou, cibuľou a mrkvou bude vynikajúcim zimným občerstvením.
zložitosť: ľahko Kalórie: 151,55 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 6,16 g/0,45 g/31,74PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍcukor – 2 lyžice bobkový list 1 malá hlava kapusty 3 lyžice. l. soli 2-3 malé cibule červená sladká paprika mrkva – 2 3-4 paradajky feferónky – 1 cesnak – 2 hlavy octová esencia – 1 ČL 2-3 vetvičky kôpru 2-3 vetvičky petržlenu 8 zrniek čierneho korenia 2 vetvičky estragónu 3- 4 stredne veľké uhorky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Uhorky, paradajky, papriky a bylinky umyjeme. Ošúpte mrkvu a cibuľu. Odstráňte vrchné listy kapusty a odstráňte stopku. Cesnak rozdelíme na strúčiky a odstránime šupky.
Krok 2
Kapustu nakrájame na veľké kúsky. Papriku nakrájajte na 4 časti, odstráňte jadrovník. Mrkvu nakrájame na kolieska a uhorky do sudov.
Krok 3
V širokom hrnci prevarte vodu. Zeleninu vložte na 2 sekundy do vriacej vody a potom ju položte na ľanovú utierku.
Krok 4
Kapustu, paradajky, uhorky, papriku, cibuľu a bylinky vložte do sterilizovanej 3-litrovej nádoby v náhodnom poradí. Do vzniknutých dutín umiestnite plátky cesnaku a mrkvy. Pridajte feferónku, čierne korenie a bobkový list.
Krok 5
Zeleninu zalejeme horúcou prevarenou vodou (nie však vriacou!) a necháme 30 minút postáť.
Krok 6
Vypustite vodu z nádoby do malého hrnca. Pridajte soľ, cukor a priveďte do varu. Nalejte roztok do nádoby so zeleninou, pridajte ocot pod vekom. Zrolujte viečko dózy, otočte hore dnom a zabaľte do uteráka. Nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom a tmavom mieste. Môžete ho použiť po 7-10 dňoch.