Brusnice v práškovom cukre
K receptu
Ide o takú klasiku žánru – ako sú lízanky Monpasier alebo cukríky „Medvede na severe“, že k tomu netreba nič hovoriť. Sadnite si pred televízor a jedzte – jeden po druhom, jeden po druhom…
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútDezertVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEZačnite variť 2-3 hodiny pred podávaním1 kg čerstvých brusníc 2 bielka 1 kg práškového cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Budete potrebovať veľké zrelé bobule. Očistite ich od vetvičiek a listov a veľmi dobre ich osušte.
Krok 2
Bielky zľahka vyšľaháme vidličkou a zmiešame s brusnicami.
Krok 3
Vložte bobule do sita a nechajte prebytočný proteín odtiecť.
Krok 4
Brusnice po častiach obalíme v práškovom cukre, sušíme na pergamene 2-3 hodiny a preložíme do kartónových škatúľ.
MIMOchodom
Brusnice obalené cukrom sú skvelé na prípravu s deťmi. Okrem brusníc môžete brusnice „uskladniť“ aj v práškovom cukre – ale len tie najväčšie a najzrelšie.