Brusnice v práškovom cukre

Brusnice v práškovom cukre

Brusnice v práškovom cukreBrusnice v cukreBrusnice v práškovom cukreBrusnice v cukre K receptu

Ide o takú klasiku žánru – ako sú lízanky Monpasier alebo cukríky „Medvede na severe“, že k tomu netreba nič hovoriť. Sadnite si pred televízor a jedzte – jeden po druhom, jeden po druhom…

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútDezertVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEZačnite variť 2-3 hodiny pred podávaním1 kg čerstvých brusníc 2 bielka 1 kg práškového cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Budete potrebovať veľké zrelé bobule. Očistite ich od vetvičiek a listov a veľmi dobre ich osušte.

Krok 2

Bielky zľahka vyšľaháme vidličkou a zmiešame s brusnicami.

Krok 3

Vložte bobule do sita a nechajte prebytočný proteín odtiecť.

Krok 4

Brusnice po častiach obalíme v práškovom cukre, sušíme na pergamene 2-3 hodiny a preložíme do kartónových škatúľ.

MIMOchodom

Brusnice obalené cukrom sú skvelé na prípravu s deťmi. Okrem brusníc môžete brusnice „uskladniť“ aj v práškovom cukre – ale len tie najväčšie a najzrelšie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik