Hubová cukrovinka
K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodínBlenderPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg líšok 400 g kyslých zelených jabĺk 1 kg cukru 1 citrón polovica vanilkového lusku 2 tyčinky škorice Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Huby namočte do studenej vody a dôkladne opláchnite, potom jemne nakrájajte a pridajte cukor. Nechajte lúhovať 8 hodín.
Krok 2
Panvicu s hubami položte na mierny oheň, priveďte do varu a varte 10 minút. Pridajte ošúpané a na kocky nakrájané jablká. Varte do požadovanej hustoty na miernom ohni, 20-25 minút.
Krok 3
Pridajte citrónovú šťavu, vanilku a škoricu, potom varte ďalších 15 minút.
Krok 4
Šľahajte mixérom, kým nezostanú kúsky. Odstráňte z tepla a nalejte do vopred sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.
UŽITOČNÉ RADY
Rovnaký hubový džem na syr a mäso môže byť vyrobený z ošípaných húb.
MIMOchodom
Poskytnutý a vyvinutý recept Maria Didurenko, tvorkyňa internetového obchodu Varenyevar.