Jablkový džem s čili a bylinkami
K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg Antonovky 1 kg cukru polovica strednej červenej čili papričky a kôra z polovice citróna 2 vetvičky bazalky 3–4 vetvičky tymiánu 1 malá vetvička rozmarínu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadrovníkov. Vložte do hrnca, pridajte 300 ml studenej vody, prikryte pokrievkou, po 5 minútach priveďte do varu. pridajte kôru a varte na strednom ohni, kým jablká úplne nezmäknú.
Krok 2
Chilli a bylinky nasekajte nadrobno. Jablká rozdrvíme na kašu, pridáme čili a bylinky, necháme 5 minút podusiť.
Krok 3
Pridajte cukor, premiešajte a varte 20-30 minút, kým nezhustne. Odstráňte z tepla a nalejte do vopred sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto Antonovky na tento džem môžete použiť iné kyslé jablká: bielu náplň, simirenko, granny smith.
MIMOchodom
Poskytnutý a vyvinutý recept Maria Didurenko, tvorkyňa internetového obchodu Varenyevar.