Paradajkové chutney

Paradajkové chutney

Paradajkové chutney K receptu

Čatní sa vyrába z ovocia, menej často zo zeleniny. Jeho charakteristickým znakom je spojenie sladkej a kyslej chuti. Pripravte ho z paradajok a ak chcete, pridajte koriandrové semienka a nové korenie.

zložitosť: priemer Kalórie: 285,61 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Použité: 2,51 g/0,66 g/67,07VarenieIndická kuchyňaVečeraVečeraPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg zrelých paradajok 750 g sladkokyslých jabĺk 250 g červenej cibule 1 zelené čili 250 g hrozienok 370 g trstinového cukru 300–350 ml jablčného octu 2 cm koreň čerstvého zázvoru 2 ČL. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky sparíme a ošúpeme šupku. Nakrájajte nahrubo a vložte do hrnca s hrubým dnom.

Krok 2

Jablká ošúpeme, nakrájame na 6 častí a zbavíme jadrovníkov. Cibuľu nakrájame na 6-8 kúskov. K paradajkám pridáme hrozienka, nakrájané čili papričky (so semienkami alebo bez), cukor, pripravené jablká a cibuľu. Dochutíme soľou a strúhaným zázvorom. Na strednom ohni priveďte do varu. Miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Krok 3

Znížte teplo na minimum. Nalejte ocot a varte 40-45 minút. Jablká a cibuľa by mali zmäknúť a chutney zhustnúť. Odstráňte z tepla, ochlaďte. Podávame s chlebom a zvyšné chutney preložíme do dózy a uložíme do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik