Kompót z nektáriniek a sliviek

Kompót z nektáriniek a sliviek

gastronóm 15. júla 2015Kompót z nektáriniek a sliviek K receptu

Nech sa pre vás tento kompót z nektáriniek a sliviek stane nielen nápojom, ktorý uhasí smäd, ale aj pripomienkou nádherného, ​​horúceho a tak štedrého augusta.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 1 hodinaVarenieVečeraPopoludňajšie občerstveniePrázdnePiteDetské menuPárty, bufetDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ8 malých nektáriniek 10 veľkých žltých sliviek 1 zväzok veľkého hrozna bez jadierok 1 malý citrón 250 g cukru 2 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot 2 badián 3 púčiky klinčekov Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Sterilizujte jednu 3-litrovú alebo 3-litrovú nádobu. Slivky a nektárinky prekrojte na polovice a opatrne odstráňte kôstky. Odstráňte hrozno z konárov a opatrne odstráňte ich zvyšky. Vložte ovocie do pohára.

Krok 2

Kôru z citróna nakrájame na pásiky. Odrežte bielu vrstvu a nakrájajte citrón na plátky. K ovociu pridáme plátky citróna a kôru, pridáme badián a klinčeky, pokvapkáme octom.

Krok 3

Z cukru a 1,3 litra vody uvaríme sirup – zmes privedieme do varu, na miernom ohni povaríme 5 minút. Ovocie zalejeme vriacim sirupom, nádobu pasterizujeme v slabej vriacej vode a prikryjeme pokrievkou po dobu 40 minút. Nádobu zrolujte s vekom a ochlaďte prevrátením nádoby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik