Ľahko solené uhorky za hodinu
K receptu
Chutné jemne solené uhorky je možné pripraviť za hodinu. Aj pri bežnom spôsobe nakladania potrebujú uhorky len niekoľko hodín, aby získali tú jedinečnú „jemne slanú“ chuť. A po niekoľkých dňoch už získajú nie príliš chutný olivový odtieň a kyslú chuť. Úprimne povedané, za päť až desať minút pripravíte „rozbité“ uhorky, ktorých chuť bude úžasná. No za hodinu stihnú uhorky celkom dobre nasiaknuť soľou a korením. Mimochodom, môžete pridať akékoľvek korenie. Ak máte radi pikantné, nebude chýbať pár tenkých plátkov čerstvej čili papričky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 30,31 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 1,42 g/0,17 g/5,98VečeraVečeraObčerstveniePiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEČerstvé uhorky 500 gKôprová zeleň 15 gMladý cesnak 4 klinčekySoľ 1 lyžičkaCukor 0,5 lyžičky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte a konce z oboch strán odrežte. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny. Ak sú dlhé, môžete ich najskôr priečne prekrojiť na polovicu.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 2
Cesnak ošúpeme, strúčiky rozdrvíme plochou stranou noža a nasekáme veľmi jemne. Verte mi, nasekať cesnak týmto spôsobom je často ešte rýchlejšie ako lis na cesnak a nemusíte ho ani umývať.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 3
Z kôpru odrežte hrubé stonky. Nie sú vhodné na rýchly spôsob nakladania uhoriek. Jemné lístky kôpru nakrájame nadrobno. Čím menšia je veľkosť, tým rýchlejšie vaše uhorky absorbujú kôprovú príchuť.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 4
Uhorky vložte do tesného plastového vrecka. Nalejte do nej nasekaný cesnak a kôpor, pridajte cukor a soľ, zaviažte vrecko a dobre pretrepte. Na tento účel je veľmi vhodné použiť tašku na zips.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 5
Vzhľadom na to, že sa vrecká roztrhnú alebo vytečú v najnevhodnejšom okamihu, vložte vrecko s uhorkami do iného a pevne zviažte jeho konce, čím sa uvoľní prebytočný vzduch.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 6
Pravidelne každých 10–15 minút vrecko s uhorkami pretrepte a prevráťte, aby sa uvoľnená šťava rovnomerne rozdelila a uhorky sa rýchlejšie osolili.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
Krok 7
Po hodine môžete nepochybne rozviazať vrecúška, preložiť uhorky do misky alebo šalátovej misy a podávať. Presvedčíte sa, že jemne solené uhorky dopadli vynikajúco.
Ľahko nasolené uhorky za hodinu (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete jemne nasolené uhorky uvariť celé za hodinu, bez toho, aby ste ich nakrájali na kúsky, potom do uhoriek urobte hlboké zárezy, alebo ešte lepšie, vyrežte na niekoľkých miestach malé priehlbiny, inak vaše uhorky nestihnú osoliť. .
MIMOchodom
Týmto rýchlym spôsobom môžete pripraviť nielen jemne solené uhorky, ale aj nakladané – za hodinu. Za týmto účelom pridajte do vrecka s uhorkami bobkový list, niekoľko hrách z čierneho a nového korenia rozdrveného v mažiari a lyžičku stolového octu.