Nektarinkový džem s pomarančovou kôrou a korením

Nektarinkový džem s pomarančovou kôrou a korením

Môj magnet K receptu

Nektarinkový džem s pomarančovými šupkami a korením sa pripravuje v lete alebo začiatkom jesene, keď je na trhoch veľa šťavnatého a zrelého ovocia. Vyberte si nektárinky, ktoré sú zrelé a pevné, aby sa počas varenia nepremenili na pyré. Pomaranče sú sladké a šťavnaté. Ak použijete červené citrusy odrody Tarocco, farba džemu bude viac nasýtená a chuť bude originálna. Aj po tepelnej úprave si ovocie zachováva väčšinu vitamínov. Korenie dodá džemu úžasnú vôňu a plnšiu chuť. Podávajte s čajom, palacinkami alebo palacinkami na raňajky, alebo navrch dajte krémovú zmrzlinu.

zložitosť: priemer Kalórie: 2746,55 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 45 min Pridať. čas: 12 h Použité: 6,94 g/1,70 g/686,07PrázdneINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg vybraných zrelých, ale pevných nektáriniek alebo broskýň 1 veľký pomaranč 1,8 kg cukru 2 badián 2 tyčinky škorice 5–6 zrniek čierneho korenia Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nektarinky prekrojte na polovicu a vyberte kôstku. Nakrájajte na úhľadné plátky široké 1,5 cm.

Krok 2

Pomaranč umyte kefkou, aby ste odstránili všetky voskové zvyšky. Z pomaranča nakrájajte prúžky kôry s veľmi tenkou vrstvou bielej dužiny, nie viac ako 1 mm. Pásy opatrne narežte diagonálne na pásiky s hrúbkou 4–6 mm. Vytlačte šťavu z pomaranča.

Krok 3

Zmiešajte pomarančový džús a 150 ml vody, nalejte na dno lavóra alebo širokej panvice. Rovnomerne posypte cukrom. Postavte misku na stredne nízky oheň a jemným kývaním miskou nechajte cukor roztopiť. Pridáme škoricu a badián. Sirup varte na miernom ohni, bez miešania, len potriasaním, 10 minút.

Krok 4

Vložte nektárinky do sirupu a veľmi opatrne premiešajte. Priveďte do varu na silnom ohni, zbavte peny. Pridajte korenie a pomarančové kôry, varte 3 minúty. Odstráňte z tepla a úplne vychladnúť, 3-5 hodín.

Krok 5

Znova položte na vysoký oheň, priveďte do varu a varte 5 minút. Úplne vychladnúť. Opakujte ešte 2 krát.

Krok 6

Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, zatvorte, otočte a nechajte vychladnúť.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 0,64 g (0,80 % dennej hodnoty) • tuky 0,18 g (0,20 %) • sacharidy 31,54 g (18,77 %) • kcal 201,27 (11,18 %) • sodík 0,47 mg (0,03 %) • cukor celkom (49,79 g) 99,58 %) • EFA 0,02 g (0,10 %) • vláknina 1,12 g (3,73 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik