Marinované paradajky od šéfkuchárov bratov Berezutských (takmer podľa receptu mojej matky)

Marinované paradajky od šéfkuchárov bratov Berezutských (takmer podľa receptu mojej matky)

Marinované paradajky od šéfkuchárov bratov Berezutských K receptu

Ivan a Sergey si pamätajú a milujú toto jedlo z detstva. Mierne zmodernizovali recept mojej mamy a teraz je toto predjedlo v ponuke ich reštaurácie Twins Garden.

zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 2 hodiny Pridať. čas: 48 hPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE3 kg smotanových paradajok 300 g bielej cibule 30 g cesnaku 10 g kôpru, petržlenovej vňate a bazalky 20 g voňavého rastlinného olejaNa marinádu:3 litre filtrovanej vody 7 ml octu (nie 70, ale 7!) 110 g cukru 10 hrášku z nového korenia 2 bobkové listy 5 g štipľavej červenej papriky 45 g nejodovanej soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na marinádu zmiešajte všetky ingrediencie v hrnci, priveďte do varu a počkajte, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Ochlaďte na približne 50 °C.

Krok 2

Paradajky sparíme vo vriacej vode, preložíme do ľadovej vody a ošúpeme. Paradajky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny a vložte do pohárov.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Cesnak roztlačíme a ošúpeme. Zeleninu nasekajte nahrubo. K paradajkám pridáme cesnak, cibuľu a bylinky, zalejeme voňavým olejom a zalejeme marinádou.

Krok 4

Úplne vychlaďte a dajte do chladničky aspoň na 2 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik