Plnené zemiaky v smotanovej omáčke so sušenými paradajkami

K receptu

Pripomeňme si, že zemiaky môžu byť nielen varené alebo vyprážané. Veľké hľuzy sú ideálne na plnenie. A ak pridáte omáčku, jedlo sa ukáže veľmi krásne a pôsobivé slávnostným spôsobom.

zložitosť: priemer Kalórie: 588,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 20,69 g/38,28 g/35,58RúraVareniePraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké zemiaky 1 stredná cibuľa olivový olej 50 g baby špenát 60 g mäkký kozí syr alebo feta 30 g strúhaný parmezán soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie 5 vetvičiek petržlenovej vňate na servírovanieNa omáčku:1 stredná cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 sladká červená paprika 1 stredná cuketa 160 g sušených paradajok v olivovom oleji 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1/2 lyžičky. sušené oregano 1 lyžička. sladká mletá paprika 100 ml bieleho vína 125 ml zeleninového vývaru 125 ml tukovej smotany 50 g strúhaného parmezánu 50 g baby špenátu soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky v obaloch uvaríme v osolenej vode do mäkka. Rozrežte na polovicu a lyžičkou vydlabte časť jadra, aby ste vytvorili lodičky. Zvyšnú dužinu roztlačte na kašu.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, orestujeme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme špenát a povaríme 5 minút, dochutíme soľou a korením. Do panvice pridajte zemiakovú kašu, kozí syr a parmezán a dobre premiešajte.

Krok 3

Zemiakové lodičky naplníme plnkou.

Krok 4

Pripravte omáčku. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Odstráňte semená a membrány zo sladkej papriky a nakrájajte na veľké prúžky. Cuketu nakrájame na kocky. Sušené paradajky vyberieme z oleja, osušíme a nakrájame na pásiky.

Krok 5

Na panvici rozohrejeme olivový olej a cibuľku opekáme 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme cesnak a sušené paradajky, papriku a cuketu, pridáme oregano a papriku. Varte 3-4 minúty za častého miešania a potom prilejte víno. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty, pridáme zeleninový vývar, soľ a korenie. Opäť priveďte do varu a varte 5 minút. Do panvice nalejeme smotanu a pridáme nastrúhaný parmezán, premiešame a pridáme špenát.

Krok 6

Zemiaky vložte do omáčky, panvicu prikryte pokrievkou a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút. Posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik