Domáci kečup

K receptu

Kečup je snáď najobľúbenejšia paradajková omáčka. A domáci kečup je určite zdravší a chutnejší ako kečup z obchodu.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minBlenderOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 2 stredné cibule 1 sladká červená paprika 1 malá hlavička cesnaku 1 polievková lyžica. l. sladká mletá paprika 120 ml jablčný ocot 100 g tmavohnedý cukor soľ rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu, papriku a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejte trochu oleja a cibuľku opečte 7 minút. Pridajte cesnak a korenie, smažte 5 minút.

Krok 2

Pridajte papriku a premiešajte. Pridajte paradajky spolu so šťavou, octom, cukrom, soľou.

Krok 3

Priveďte do varu na silnom ohni, znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 20 minút. Potom kečup vyšľaháme mixérom do hladka a úplne nevychladne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik