K receptu
Paradajky sušené na slnku sa pridávajú do šalátov, cestovín a pizze, sú tiež veľmi dobré ako samostatné zeleninové občerstvenie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1ObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky (mäsité) 3 kg cukru podľa chuti štipka soľ podľa chuti štipka čierne korenie podľa chuti štipka cesnaku 5-6 strúčikov ks čili paprička 2-3 ks sušená bazalka 1 zväzok rastlinný olej bez zápachu 400-500 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čisté paradajky prekrojíme na polovice, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo na plech na pečenie) kožou nadol, pridáme soľ, korenie a posypeme cukrom. Sušíme v rúre pri teplote 70 stupňov s konvekciou a mierne otvorenými dvierkami (v sušičke podľa návodu) do vysušenia (7-10 hodín).
Krok 2
Na dno sterilných pohárov vložte cesnak nakrájaný na tenké plátky, vetvičku bazalky, čili papričku, potom do polovice pohára vložte sušené paradajky, potom bazalku a cesnak, na vrch paradajky a opäť bazalku a cesnak.
Krok 3
Naplnené poháre naplňte slnečnicovým olejom, zatvorte viečkom a uložte do chladničky.