K receptu
K miliónu úžasných funchose receptov pridám ešte jeden.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbaklažán 1 ks paprika 1 ks cuketa 1 ks cesnak 3 strúčiky petržlen 1/2 zväzku 2 zväzky rastlinný olej na vyprážanie sójová omáčka podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažán, papriku a paradajku upečieme v rúre. úplne. Nezabudnite baklažán na niekoľkých miestach prepichnúť. 15-20 minút. A necháme trochu vychladnúť. Budete musieť ošúpať zeleninu.
Krok 2
Cuketu si ale nakrájame na pásiky.
Krok 3
A smažte v rastlinnom oleji.
Krok 4
Baklažán ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 5
A korenie.
Krok 6
A paradajka. A musíme sa zbaviť tekutiny.
Krok 7
Vložte dva zväzky (pradienka alebo čokoľvek chcete) funchózy do vriacej vody na päť minút. Potom scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.
Krok 8
Vložte všetku nakrájanú zeleninu a strúhaný cesnak do hlbokej misky. A cuketu so všetkým maslom. Zamiešame.
Krok 9
Pridajte tam funchose po častiach. Zmiešajte každú časť. Dochutíme sójovou omáčkou. Zamiešame. Skúsme. Ak sa ukáže, že oleja z cukety je málo, dolejte z fľaše. Vo všeobecnosti ju prinášame podľa chuti. Všetko je v našich rukách: sójová omáčka, olej, korenie, dokonca aj ocot, ak chcete.
Krok 10
Nasekáme petržlenovú vňať.
Krok 11
Posledným dotykom je posypať funchózu petržlenovou vňaťou a zľahka premiešať. Môžete podávať. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak máte radi pikantnejšiu možnosť, môžete pridať čili papričku.
UŽITOČNÉ RADY
A ochutiť ho môžete naozaj octom. Chutí lepšie, ak je to vínny ocot. Alebo balsamico. Ale viem, že niektorí ľudia používajú obvyklých 9% dosť málo.