Kebab na chlebe s paradajkami

K receptu

Ideálne množstvo tuku pre mramorované hovädzie kebaby je 25–30 % hmotnosti mäsa. Práve tento pomer plus naklepanie mletého mäsa vám dá záruku, že kebab nespadne zo špízy do uhlíkov. Ak máte pocit, že je v mäse málo tuku, pridajte ďalší tuk – hovädzí, bravčový alebo jahňací.

zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minútNa grile, na grilegruzínska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,2–1,3 kg mramorovaná hovädzia hruď s množstvom tuku 2 malé cibule 2 strúčiky cesnaku 1,5 ČL. čerstvo mletý rasca, soľ a čierne korenie 0,5 lyžičky. horúca omáčka z červenej papriky, jogurt, čerstvé bylinky, paradajky, cibuľa a tortilly na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme čo najjemnejšie. 50 g hovädzieho tuku nasekáme a roztopíme na panvici, pridáme cibuľu a cesnak, na miernom ohni dusíme 10 minút. V pohode.

Krok 2

Opatrne odstráňte všetky filmy a žily z mäsa. Mäso a tuk nakrájajte na malé kocky a potom nasekajte na malé kúsky dvoma sekerami alebo ťažkými nožmi. Nepoužívajte mlynček na mäso!

Krok 3

Mäso zmiešame s tukom, udusenou cibuľou s cesnakom a korením. Mleté mäso porazte na pracovnú dosku, pričom z výšky asi 30 cm násilne vyhoďte hrudku mletého mäsa a zbierajte ju späť do hrudy, 10 minút. Vložte do chladničky na 1 hodinu.

Krok 4

Zapáľte uhlie v grile alebo grilovacom hrnci (mali by sa dobre rozhorieť a zmeniť sa na biely popol) alebo predhrejte gril. Namočte si ruky do horúcej vody, zakryte špízy mletým mäsom (priemer kebabov 3 cm) a na dobre spálenom uhlí ich za častého obracania opekajte asi 20 minút, kým nie sú dobre hotové (66–71 °C).

Krok 5

Položte placky na tanier, stred každého namažte horúcou omáčkou a pridajte na tenké plátky nakrájané paradajky, cibuľu a bylinky. Kebaby vyberte zo špíz priamo na placky. Podávajte ďalšiu horúcu omáčku a jogurt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik