K receptu
Môže byť teplé jedlo osviežujúce a výdatné jedlo ľahké? Samozrejme, ak je to pappa al pomodoro – čerstvá paradajková polievka s chlebom. Zdá sa, že toto lahodné talianske jedlo je vyrobené z protikladov.
zložitosť: ľahko Kalórie: 292,60 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 20 min Použité: 10,03 g / 6,53 g / 48,78VarenieToskánska kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g starého bieleho chleba olivový olej 500 ml zeleninového vývaru alebo vody 1,5 kg veľkých zrelých paradajok 1 veľká cibuľa 3-4 strúčiky cesnaku 1 lyžička. kurkuma čerstvá zelená bazalka na servírovanie soľ, čerstvo mleté čierne korenie kapary na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chlieb nie je dostatočne starý, nakrájajte ho na kúsky a osušte v rúre a pokvapkajte olivovým olejom. Zalejte ju teplou vodou alebo vývarom a nechajte chlieb 20 minút absorbovať tekutinu.
Krok 2
Na paradajkách urobte priečne rezy, paradajky zalejte vriacou vodou a potom ponorte do studenej vody. Odlúpnite šupku a dužinu
Krok 3
Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame veľmi nadrobno. V hrnci s hrubým dnom zohrejte trochu oleja, opečte na ňom cibuľu a cesnak za stáleho miešania 7-10 minút.
Krok 4
Pridajte paradajky spolu so šťavou a kurkumou, priveďte do varu a varte na stredne vysokej teplote 20 minút. Pridajte chlieb a vývar, priveďte do varu, pridajte soľ, korenie a varte ďalších 5 minút.
Krok 5
Hotovú polievku nalejeme do misiek, posypeme kaparami a lístkami bazalky a pridáme ešte trochu korenia.