Saj s bravčovým bôčikom

K receptu

V Strednej Ázii je saj liatinová panvica so šikmým dnom, ktorá sa ohrieva na ohnisku s uhlíkmi. Rovnaké slovo sa používa na označenie samotného jedla. Dnes mám saj z bravčového bôčika so zeleninou. Saj vyrába chutné a aromatické jedlá. A nie je prekvapujúce, že mäso, ryby alebo zelenina sa varia na čerstvom vzduchu, s dymom, na otvorenom ohni! Saj dobre drží teplo (predsa len je to liatina) a kým mäso dosiahne požadovaný stav, zeleninu môžete pokojne vyprážať.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 30 minPraženieNa grile, na grileVýchodná kuchyňaHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUbravčový bôčik 600 g baklažánu 2-3 ks paradajky 3-4 ks cibuľa 1 ks štipka červenej papriky štipka čierneho korenia soľ podľa chuti bavlníkový olej 1 ČL zelenej cibule na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetko potrebné na saj – bravčový bôčik a zeleninu Všetko umyte a osušte. Hrudník nakrájame na plátky hrubé 1-1,5 cm, posypeme soľou, červeným a čiernym korením. Nechajte pôsobiť pol hodiny. Zapáľte gril, ohnisko alebo iné ohnisko. Položte naň saj, jemne namazaný bavlníkovým olejom.

Krok 2

Keď je saj horúci, vyložte plátky hrude a opečte ich na požadovaný stupeň na jednej strane Pripravte cibuľu, baklažány a paradajky nakrájaním na kolieska alebo plátky. Kúsky hrude otočíme na druhú stranu a preložíme na okraje saje. Do stredu saje položte plátky cibule a kolieska baklažánu. Opečte ich do zlatista.

Krok 3

Do zeleniny pridajte nakrájané paradajky na šťavnatosť, smažte do mäkka a miešajte, aby sa nespálili. Zeleninu posypte soľou a korením podľa chuti. Pridajte nakrájanú zeleninu. Podávajte saj s hrudníkom a zeleninou na stole s čerstvým pita chlebom alebo chlebom a bylinkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na saj je vhodná akákoľvek zelenina – cuketa, sladká paprika, zelená fazuľka atď.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik