Ľahko nasolené uhorky na panvici

Ľahko nasolené uhorky na panvici

Ľahko solené uhorky na panvici, ZahodnikĽahko solené uhorkyĽahko solené uhorky na panvici, ZahodnikĽahko solené uhorky K receptu

Jemne nasolené uhorky v hrnci sú receptom, ktorý môžete ľahko otestovať v lete na dači. Predstavte si, aké to bude úžasné: ráno zbierajte ovocie zo záhrady, s láskou vyberajte tie najsilnejšie a najmenšie (nie viac ako 6 cm na dĺžku), zbierajte listy z čerešní, ríbezlí a dubu, odstrihnite elastické stonky estragónu (ak hocijaký), kôpor a prines všetko toto bohatstvo do kuchyne. Potom uvarte soľanku, nalejte všetky ingrediencie a… počkajte na výsledok. Vôňa bude taká, že sa vás vaši blízki budú opakovane pýtať, kedy budú jemne nasolené uhorky na panvici hotové. Čakanie nebude trvať dlho: 1-3 dni – a môžete ich hrdo podávať na stôl na obed alebo večeru.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 24 hodínPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 7 kg cukru (na 1 liter vody) – 1 polievková lyžica. l soľ (na 1 liter vody) – 2 polievkové lyžice. l. listy čerešne – 6 ks listy dubu – 7 ks kôpru – 6 vetvičiek estragón – 4 vetvičky cesnaku – 2 stredne veľké hlavy zelené korenie – 3 polievkové lyžice. l koreň chrenu – 80 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte uhorky na morenie. Umyte ich a namočte do studenej vody na 5 hodín. Potom vypustite vodu (nebudete ju potrebovať). Každý plod odrežte z oboch koncov.

Krok 2

Uhorky vložte do akejkoľvek čistej nádoby na nakladanie (môže to byť smaltovaná panvica alebo umývadlo) a nalejte pitnú vodu tak, aby úplne zakryla všetky plody.

Krok 3

Po odmeraní vody týmto spôsobom ju nalejte do panvice. Pridajte cukor a soľ, premiešajte. Zahrievajte, kým sa cukor a soľ nerozpustia. Nálev necháme vychladnúť na 50°C.

Krok 4

Na dno misky alebo smaltovanej panvice položte polovicu všetkých listov a kôpru, estragón, strúčiky cesnaku, korenia a kúsky chrenu. Navrch rozložíme uhorky, prikryjeme zvyšnými listami a kôprom.

Krok 5

Uhorky zalejeme nálevom. Prikryte čistou ľanovou utierkou. Na vrch položte drevený kruh a útlak (napríklad dôkladne umytý kameň). Mal by dobre stlačiť uhorky. Uhorky nechajte 1-3 dni pri izbovej teplote, podľa toho, ako veľmi ich chcete osoliť.

UŽITOČNÉ RADY

Ľahko nasolené uhorky je možné variť nielen v hrnci, ale aj v panve alebo dokonca vo veľkej miske. Hlavná vec je, že máte možnosť umiestniť na ovocie jednu alebo druhú záťaž.

MIMOchodom

Smaltované panvice sú ideálne na prípravu jemne nasolených uhoriek. Uistite sa, že na vnútornom povrchu nie sú žiadne triesky alebo škrabance: môže to viesť k oxidácii produktov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik