Hruškový džem s citrónom na zimu
K receptu
Hruškový džem s citrónom na zimu sa tradične vyrába na jeseň, keď sa zbierajú zrelé aromatické hrušky. Ale ak na jeseň v záhrade neboli hrušky, ale chcete džem, môžete si ho urobiť kedykoľvek počas roka, stačí si kúpiť silné, sladké hrušky a citrón.
zložitosť: ľahko Kalórie: 2422,80 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny Použité: 4,72 g / 3,08 g / 609,90PrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg hrušiek 0,5 kg cukru 1 citrón 250 ml vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Citrón umyte a nakrájajte na tenké plátky, odstráňte semienka. Hrušky umyjeme, nakrájame na plátky a zbavíme jadierok a stopky.
Krok 2
Vložte citrón do hrnca, pridajte cukor a vodu. Na miernom ohni privedieme do varu. Potom za stáleho miešania varte ďalšie 3 minúty.
Krok 3
Do sirupu pridajte hrušky a nechajte 1,5-2 hodiny.
Krok 4
Panvicu s hruškami a citrónom položte na oheň, priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 2,5 – 3 hodiny. Podľa potreby penu odoberte.
Krok 5
Hotový džem vložte do vyhrievaných sterilných pohárov. Pevne utesnite.