K receptu
Kuracie filé so sladkou paprikou, zapečené v smotanovej paradajkovej omáčke pod mozzarellou, podávané s cestovinami alebo zemiakmi, s množstvom zeleného šalátu. Najprv sa komponenty vyprážajú a potom sa dusia v omáčke a prikryjú sa syrovou čiapkou, výsledkom je, že kura je šťavnaté a mäkké, s nádhernou omáčkou. Jedlo je možné pripraviť vopred a upiecť tesne pred podávaním.
zložitosť: priemer Kalórie: 569,10 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 54,65 g/31,04 g/12,11RúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 prsia alebo 4 veľké kuracie filety 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 3 papriky 400 g lúpaných paradajok v s/s (alebo cubetto paradajky v tetra balení) olivový olej 2 polievkové lyžice. l. maslo pár vetvičiek čerstvého tymiánu 200 ml smotany na omáčku (24%) čerstvo mletého korenia štipka papriky 1 bobkový list 120 g strúhaného syra (použila som mozzarellu) soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Odstráňte semená z papriky a nakrájajte na tenké prúžky. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Kuracie filé osušíme, posypeme soľou, korením a paprikou.
Krok 2
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Na panvici rozpustíme maslo a filé opečieme do zlatista. Preložíme do žiaruvzdornej misky. V tej istej panvici zohrejte lyžicu oleja, opečte cibuľu a cesnak do priehľadnosti a položte na filé. Potom opečte pásiky papriky a rovnomerne ich poukladajte na cibuľu.
Krok 3
Na panvicu dáme nadrobno nakrájané paradajky, zalejeme smotanou, dochutíme soľou a korením. Pridajte bobkový list a tymian. Dusíme 5 minút. Kura prelejeme omáčkou a prikryjeme alobalom alebo pokrievkou. Vložte do rúry na 25 minút. Odstráňte fóliu, posypte syrom a vložte do rúry na 5-10 minút, kým nezhnedne (zapnite horný ohrev). Ozdobte a ihneď podávajte.