Morský vlk s fazuľou

K receptu

Možno je kombinácia ryby a fazule pre nás nezvyčajná, ale v prímorských oblastiach Francúzska, Talianska, Portugalska a Španielska je to samozrejmosť.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 8 hodínVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z morského vlka, po 150 g 1,5 šálky suchej bielej fazule (najlepšie cannellini) 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru 4 stredné paradajky 2 stredné mrkvy 2 stonkový zeler 1 stredná cibuľa 3 – 4 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek tymiánu malá vetvička rozmarínu 5 vetvičiek petržlenu oliva olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fazuľu namočte na 8-10 hodín do studenej vody a prepláchnite v cedníku.

Krok 2

Cibuľu, cesnak a mrkvu ošúpeme. Cibuľu a zeler nakrájame na malé kocky, mrkvu na stredné a cesnak nasekáme. Paradajky vložte na 1 minútu do vriacej vody a potom opláchnite studenou vodou. Odstráňte šupku a dužinu nakrájajte na kocky.

Krok 3

Vo veľkom, ťažkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a smažte 3 minúty. Potom pridajte mrkvu, zeler a cesnak, znížte teplotu na strednú teplotu a za občasného miešania opekajte asi 5 minút.

Krok 4

Do panvice pridajte fazuľu, tymian a rozmarín a zalejte vývarom. Priveďte do varu, zakryte panvicu a varte na miernom ohni 2 hodiny, potom pridajte soľ, korenie a paradajky a pokračujte vo varení ďalších 30 minút. Ak je guláš príliš tekutý, necháme ho dusiť odokryté. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Krok 5

Filé z ostrieža ochutíme z oboch strán soľou a korením. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a rybu opekáme 2 minúty. na každej strane.

Krok 6

Fazuľový guláš rozdeľte na taniere a navrch dajte rybu. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olivovým olejom a ihneď podávame.

MIMOchodom

Na prípravu guláša môžete použiť 3 konzervy (po 400 g) fazule z konzervy. V tomto prípade budete potrebovať iba 1 šálku vývaru. A varenie bude trvať menej času: fazuľu pridajte do vyprážanej zeleniny spolu s vývarom a varte 15 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik